23.11.16

"Діти і папери": проміжний звіт


Сподіваємося, ви брали участь в опитуванні, яке було проведено завдяки спільній ініціативи руху EdCamp Ukraine і Міністерства освіти і науки України? Тоді вам напевне  буде цікаво дізнатися про результати.
    На сайті цієї ініціативи опубліковано проміжний звіт за результатами опитування, в якому взяли участь 6 399 учителів  та 2 282 адміністраторів шкіл.
    Серед результатів є, наприклад, і такі:
   -  учительство, у середньому, працює 66 годин на тиждень (із яких на ведення документації йде 7), а адміністрація – 76 (із них на «папери» витрачається 12 годин);
    -  кількість справ, яку, в середньому налічує номенклатура сучасної української школи – 72. І, на думку опитаних, майже половина з них – 34 – є зайвими;

    -  70% опитаних педагогів підтримали скасування без додаткового доопрацювання «Обліку дітей шкільного віку за територією обслуговування навчального закладу»; 62% осіб з адміністрацій підтримали таку ж процедуру з «Планами та звітами з проведення виховних та предметних заходів».  
      Боротьба з "бюрокразавром" продовжується! Небайдужім пропонуємо ознайомитися с цим звітом за нашим посиланням, або завантажити його самостійно з сайту.
     Візміть участь в обговоренні цього звіту до 1 грудня 2016 р.!
          Рис.https://goo.gl/vYa1ie


Немає коментарів: