09.10.18

Відбувся захід для педагогів шкіл, що беруть участь в експерименті з упровадження інтегрованого курсу "Природничі науки"



   9 жовтня 2018 р. у межах курсу підвищення кваліфікації зібралися директори, заступники директорів та вчителі, які у своїх загальноосвітніх закладах упроваджують експериментальний інтегрований курс "Природничі науки".
 
    Спочатку під керівництвом зав.кафедри С.В. Каплун, створивши малі групи, учасники курсу обговорювали та презентували своє бачення необхідності
інтегрованого курсу "Природничі науки", особливості його запровадження на теперішньому етапі, основні проблеми роботи вчителів та учнів.

 




Особливе занепокоєння у всіх учасників
викликають відсутність підручників та методичних рекомендацій, обладнання та спеціальної підготовки вчителів. 
Помітною була й різниця в баченні сутності інтегрованого курсу у представників адміністрацій шкіл та вчителів-природничників.











С.В. Каплун презентувала присвячену цьому експерименту сторінку блогу кафедри, призначення якої - слугувати інформаційно-методичною підтримкою вчителям.
Сторінка буде оновлюватися. До того ж , на ній будуть розміщено форми опитування та анкетування вчителів та учнів, які вивчають цей інтегрований курс.

















 Професор ХНУ ім.В.Н. Каразіна, д.біол.наук Д.А.Шабанов виступив перед учасниками як автор одного з проектів програми інтегрованого курсу. Він не лише продемонстрував власний веб-ресурс, на якому можна знайти матеріали, що можуть слугувати підтримкою вчителя, але й ознайомив зі своїм баченням необхідності створення інтегрованого курсу.



         Методист Академії О.М. Саввіч,  координатор експерименту по Харківській області,  схарактеризував різні авторські проекти нового інтегрованого курсу та  запропонував створити загальний банк пропозицій від учителів та загальноосвітніх закладів щодо удосконалення організації експерименту всеукраїнського рівня.
Таким чином, відбулося знайомство та спільне обговорення ходу експерименту всеукраїнського рівня  "Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення інтегрованого курсу "Природничі науки" для 10-11 класів закладів загальної середньої освіти". У подальшому передбачено й спільне опитування (анкетування) учнів, вивчення нових методичних матеріалів, додатковий курс підвищення кваліфікації для вчителів.
   Просимо учасників 10 експериментальних закладів Харківщини користуватися наданими контактами (зокрема, e-mail) та брати участь в активному обговоренні ходу експерименту. Не забувайте про розміщену на сторінці форму для опитування своїх  учнів!!!

Немає коментарів: