11.02.19

Випуск перших груп 2019 року

  
  8 лютого  відбувся перший випуск слухачів курсів цього календарного року. Завершили навчання вчителі фізики та математики (куратор З.І. Кравченко).  Слухачі з інтересом брали участь у заняттях як з методики навчання фізики (С.В.Каплун, М.О.Петракової, І.О.Петренко), так і математики (З.І.Кравченко, Т.В.Попової). Також надзвичайно цікаво було на заняттях тематичного спецкурсу (підготовка до ЗНО), який проводив професор Є.П Нелін. Вчителі мали можливість ознайомитися з використанням цифрових динамічних середовищ для максимальної візуалізації математичних моделей.

  Сподіваємося, що вчителям не довелося нудьгувати впродовж усього навчання на курсах: з ентузіазмом слухачі працювали в групах (створювали компетентнісно орієнтовані задачі, обирали контрприклади до відповідних тем, розв’язували та захищали експериментальні задачі з фізики, працювали з моделями геометричної оптики тощо).
   


Також сподіваємося, що вчителям було цікаво дізнатися про можливості роботи з цифровою лабораторію на уроках фізики (Петренко І.О.), а також про використання інноваційних технологій (С.В.Каплун).
Переможці квесту
   Закінчилося навчання на курсах учителів фізики та математики конференцією з обміну досвідом, на якій дуже щиро, завзято виступив Ф.Г. Лисяк (Чернещинський НВК), який розповів про специфіку роботу в сільській школі, зокрема про реалізацію міжпредметних зв’язків під час навчання.
   Л.М. Дмитренко (Богуславська ЗОШ І-ІІ ст) поділилася досвідом проектної діяльності. Ільченко О.В. (ХНВК ім. В.Г. Короленка) розповіла про специфіку роботу з незрячими дітьми.
   Завершилися конференція захоплюючим флешмобом по створенню позивного настрою, який
організувала Ільченко О.В.


Срібні призери!







Одночасно з фізиками-математиками навчалися й учителі біології (куратор В.М.Дронова). Під час занять педагогам було продемонстровано методичні підходи щодо використання сучасної цифрової лабораторії та документ-камери  у навчальному процесі з біології. Також вчителі мали змогу ознайомитися з особливостями навчання школярів за допомогою інтерактивної дошки. 



Традиційно в останній день занять проводилась конференція з обміну досвідом, яка залишила незабутні враження у всіх присутніх.
Учитель обласної спеціалізованої школи-інтернату ІІ –ІІІ ступенів «Обдарованість»» І.В.Шевченко розповіла колегам про особливості навчання та виховання учнів у цьому закладі. Особливо захоплюючою була розповідь про співпрацю школярів з центром реабілітації рукокрилих у м. Харкові.




Не менш цікавим був виступ В.М.Найденцова, вчителя біології Каплунівського НВК Краснокутського  району. Він оприлюднив свій багаторічний досвід щодо залучення молоді до природоохоронної діяльності своєї місцевості і розвитку у дітей почуття любові до рідного краю.

Немає коментарів: