27.11.19

Навчання активних учителів математики завершене!

   
      14 листопада 2019 року завершили навчання на курсах підвищення кваліфікації вчителі математики (куратор: З.І.Кравченко). Під час навчання вчителі ознайомилися з використанням онлайн-калькулятора Desmos на уроках математики, з особливостями роботи пакета динамічної геометрії DG (Т.В. Попова). 
  Сподобався вчителям і тематичний спецкурс «Особливості підготовки учнів до ЗНО з математики двох рівнів» (Є.П. Нелін). Слухачі із цікавістю відвідували заняття, приймали активну участь у обговоренні нагальних питань методики навчання математики.       Великий інтерес викликало заняття, присвячене сучасним освітнім трендам та використанню цифрового інструментарію для формувального оцінювання (С.В.Каплун).
     Не менш цікаво пройшла конференція з обміну досвідом, та й як могло бути інакше. коли в групі була переважна більшість вчителів з вищою кваліфікаційною категорією (з них 60 % - вчителі-методисти). 
    Великий інтерес у вчителів викликав майстер-клас, який провела І.Я.Жижченко (вчитель математики Кислівської ЗОШ І-ІІІ ст. Куп’янської районної ради, учитель-методист) по використанню ІКТ на уроках математики. Зокрема Інна Яківна розповіла про можливості використання свого сайту, про створення інтерактивних вправ в середовищі LearningApps та показала на конкретних прикладах можливості
застосування створених вправ, проілюструвавши їх за допомогою QR-кодів.
   
   
    


    А.М. Когтєв (вчитель математики КЗ «Харківська спеціальна школа №5 «ХОР»», вчитель вищої кваліфікаційної категорії, «Старший вчитель», відмінник освіти України) яскраво та колоритно розповів про навчання дітей з порушенням слухової функції в умовах спеціальної та інклюзивної освіти.



   




 

    Виступ С.А. Соболевої (вчитель математики ХЗОШ №122, вчитель вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист) викликав цілу дискусію з приводу застосування технології розвивального навчання на уроках математики. Світлана Артурівна багато років використовує в своїй роботі цю технологію, що дозволило їй досягнути певних результатів: новий матеріал здатні засвоїти на уроці всі учні; окрім того учні стабільно показують високі результати на ЗНО та ін.
 
   А взагалі в групі склалися доброзичливі, дружні стосунки, і ми сподіваємось, що зустрінемося з вами в такому складі. 
До зустрічі, шановні колеги! Ми вам завжди раді!    

 



 Сподіваємося на ваш зворотний зв'язок про враження від цих курсів у підсумковій анкеті: нам це дуже потрібно для аналізу та вдосконалення нашої роботи!



1 коментар:

Жижченко І.Я. сказав...

Щиро дякую викладачам кафедри за змістовну та плідну працю на курсах, за позитивний та творчий настрій. Бажаю всім міцного здоров'я, наснаги, життєвої енергії, оптимізму, миру, любові і злагоди у родинах.