11.11.19

Вітаємо вчителів математики із завершенням курсового навчання!


    Минулого тижня відбувся перший цього навчального року випуск групи курсів підвищення кваліфікації учителів за напрямом «Математика» (куратор Т. В. Попова)
  Кваліфікаційний склад групи -  досвідчені вчителі, більшість з яких мають педагогічне звання «Старший учитель», або «Учитель-методист».
    Викладачі кафедри  прагнули  не лише ознайомити слухачів з методичними знахідками щодо викладання ключових розділів шкільного курсу математики, але й приділяли увагу актуальним питанням навчання предмету  в рамках реформи Нової Української школи.
Під час навчання використовувалися різноманітні методи і форми, наприклад, комп’ютерне моделювання під час розв’язування завдань з параметром, організація дослідницької діяльності під час навчання геометрії тощо. Сподіваємося, що цікавим виявився практикум з «малювання» у цифровому середовищі Desmos. Важлива увага була приділена
використанню сучасних технологій, зокрема, використанню мобільних пристроїв для проведення тестування та опитування учнів, обговоренню особливостей використання змішаного навчання, масових онлайн-курсів тощо.

Цікаво та корисно пройшла підсумкова  конференція, під час якої  учитель математики ХЗОШ №154  О. Ф. Волков розповів про систему роботи вчителя з математично обдарованими учнями в позаурочний час.
Учитель математики Харківського фізико-математичного ліцею №27 О. А. Яновська поділилась досвідом організації навчання дітей на уроках-іграх.
Розвиток креативних здібностей учнів 5-6 класів через систему самостійних робіт презентувала  О. О. Овчинникова, учитель математики ХЗОШ №49.
Не залишилась без уваги тема, яка присвячена зовнішньому незалежному оцінюванню, а саме «Форми тестових завдань» та методика их використання під час навчання алгебри, що представила вчитель математики ХСШ №114  І. С. Балашова.
Сподіваємось, що курси підвищення кваліфікації учителів математики залишили по собі добрі спогади і бажання втілювати в свою професійну діяльність інноваційні технології, з якими ознайомилісь під час занять.
І наостанок просимо звернутися до підсумкової анкети за цим посиланням або QR-кодом (ви вже це вмієте!)



Немає коментарів: