22.12.19

"Зоряне небо наді мною..."

    Ось і завершилися навчання та спілкування на курсах підвищення кваліфікації учителів фізики та астрономії - однієї з найромантичніших наук про Всесвіт, доторкнутися до якої допомагали наші колеги з кафедри астрономії та космічної інформатики ХНУ ім. В.Н.Каразіна, а також досвідчені харківські  учителі, за що ми всім дуже вдячні!

    Час навчання був дуже насиченим: розгляд основних розділів шкільного курсу фізики проходив у нових формах та активностях; конспектом для навчального заняття з ІКТ слугувала ментальна карта; матеріалізовані моделі  (кольорові "світлові пучки", калюжі-дзеркала та ін.) допомагали моделювати навчання в шкільному класі.

 
   Організована "ротація за станціями" продемонструвала, як можна зробити навчання цікавим, самостійним, ефективним за допомогою змішаного навчання.



     Групова робота в процесі експериментального дослідження та фізичний квест були важливими етапами навчання, а ознайомлення із сучасними освітніми трендами викликало (сподіваємося!!!) бажання спробувати застосувати
це в своїй практиці в школі.

























Викладання шкільного курсу астрономії  в умовах надзвичайно обмеженого часу є непростою задачею, тому можливість спілкування з університетськими науковцями та  викладачами, а також із вашою колегою,  дійсно підвищує фаховий рівень володіння предметом. Думаємо, ви зможете скористатися набутими знаннями!

А фінальне пригадування змісту курсових занять дозволило по-новому підбити підсумки:


 Дякуємо за вашу увагу, шановні вчителі! Сподіваємося, кожен із вас отримав щось таке, що саме вам стане у пригоді! 


Пам'ятаєте, як казав Кант: "Дві речі наповнюють душу все новим та зростаючим захопленням і благоговінням, щочастіше і щотриваліше я про них розмірковую:  
зоряне небо наді мною і моральний закон в мені".

Будемо думати про це!...
  
Зичимо успіхів!
А ще сподіваємося на ваші пропозиції та відгуки про ці курси в нашій підсумковій анкеті


 




1 коментар:

Світлана Гунбіна сказав...

Велика шана і подяка фахівцям кафедри, особисто Світлані Вікторовні Каплун, за високий професіоналізм, новітні знання і відданість роботі. Для мене навчання на курсах підвищення кваліфікації у КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти" - це опанування нових форм і методів проведення уроків, поглиблення практичних вмінь, а також знайомство з цікавими людьми. Хочу привітати колег з прийдешнім 2020 Новим роком, побажати творчих успіхів і наснаги, здійснення мрій, миру і добра.