10.03.20

Черговий випуск учителів математики

        

         Минулого тижня закінчилися навчальні заняття курсів підвищення кваліфікації учителів математики (куратор Т.В. Попова). Окрім насичених очних та онлайн-занять, важливе місце належало й підсумковій конференції вчителів.
 Під час конференції  викликала зацікавленість у вчителів доповідь колеги, молодого спеціаліста, учителя математики та фізики КЗ «Козачолопанський ліцей» В. В. Назаренко, яка вперше проходила курси в Академії. Валерія Володимирівна розповіла про власний досвід
«Комп'ютерна дидактична гра як метод організації навчання на уроках математики», де наголосила на необхідності впровадження в освітній процес технологій активного навчання.
 Емоційна доповідь «Ми – є, ми – рівні» Дем’янчук Наталії Василівни, учителя математики КЗ «Дергачівський ліцей №2», була присвячена інклюзівним формам навчання дітей з особливими освітніми потребами. Для цього вчитель повинен володіти різноманітними методиками, що дає змогу ефективно сприяти розвитку дітей з урахуванням їхньої індивідуальності.
Рябова Наталія Євгенівна, учитель математики Чугуївського НВК, у доповіді «Використання тестових завдань з метою формування прийомів усного обчислення та активізації діяльності учнів на уроках математики» наголосила, що виникнення зацікавленості до навчання математики у більшості учнів залежить перш за все від методики її викладання та від того, наскільки ефективно буде побудовано навчальний процес.
Відгуки, які зробили наши вчителі після завершення курів, надихають і нас, викладачів Академії, на пошуки нових форм, нових підходів організації післядипломної освіти. Ось деякі з них:
        «…курси змотивували нас на подальше вдосконалення, дали розуміння того, що потрібно змінювати і змінюватися»;
        «…дізналась багато нового, є бажання застосовувати ці форми і методи у своїй подальшій роботі»;
        «…дуже вразили заняття з конструктивної геометрії, сучасні освітні тренди, розв'язування завдань з параметрами, ймовірнісно-статистичні закономірності…, практикум з ППЗ спеціального призначення, прикладні задачі»;
        «Курси для мене відбулися як ...відвідування  психотерапевта! Тепер з новими силами і новим настроєм до школи».

         Сподіваємося, що ви отримали новий поштовх до натхненного навчання математики в сьогоднішніх непростих умовах. Зичимо вам в цьому успіхів!
        Звертайтеся за консультаціями і з  пропозиціями до викладачів нашої кафедри, а також приєднуйтесь до нас на Facebook!



  

Немає коментарів: