29.03.18

Учителі астрономії навчаються, спілкуються, створюють! (доповнено)

    Короткотривалі курси підвищення кваліфікації вчителів астрономії, що проходили 5 - 29 березня 2-18 року, надали нового поштовху до самовдосконалення вчителів.   
    Змістова частина занять, присвячених астрономії, була проведена із залученням провідних фахівців кафедри астрономії та космічної інформатики Харківського національного університету ім. В.Н Каразіна: заняття проводили д.фіз.-мат.н. В.А. Захожай, д.фіз.-мат.н. В.Г.Шевченко, д.фіз.мат.-н. П.М. Федоров, к.фіз.-мат.н  Д.Г.Станкевич  та к.фіз.-мат.н. Слюсарев І.Г. Деякі заняття проходили в конференц-залі Науково-дослідного інституту астрономії Університету (обсерваторія).
   
   Окремі заняття було присвячено комп'ютерній підтримці навчання астрономії і,зокрема, використанню мобільних гаджетів у навчальному процесі (наприклад, використанню QR-кодів та спеціальних додатків з астрономії).



   



    Комплексна контрольна робота спочатку викликала хвилювання, але потім виявилося, що не так страшно і з роботою впоралися всі! :)
    
 
    

    На практичних заняттях спецкурсу "Використання інтерактивних завдань для організації навчання природничо-математичних дисциплін засобами ІКТ" учителі створювали хмари тегів, інтерактивні вправи на ресурсі LearningApps, опрацьовували можливості роботи з хмарним сховищем GoogltDrive. 
   
      Деякі результати цієї роботи можна переглянути на нашому сайті "ІКТ - учителю" на сторінках "Практичні роботи та методичні розробки": Goggle-презентації  та Тести/анкети.
 В останній день занять відбулася конференція з обміну досвідом, на якій колеги розповіли про особливості навчання учнів роботі з рухомою картою  (В.І. Чупрініна), використання системи тестування Kahoot! (В.Л. Борисенко), практиці застосування цифрового вимірювального комплексу (О.І. Фадеєва).


Не можна не сказати й про зворушливе привітання від С.М. Журавського викладачам курсів та колегам. Дякуємо Вам Сергію Миколайовичу! 
Успіхів вам, шановні наші колеги! Звертайтеся до нас, якщо виникають якісь проблеми та запитання - будемо раді допомогти!

Приєднуйтесь до нас на Facebook  "Кафедра МПМО" 



Немає коментарів: