25.12.18

Фізика+Астрономія = ...



     Напередодні завершення першого семестру 2018/2019 н.р. закінчили навчання на курсах підвищення кваліфікації та спецкурсі вчителі фізики та астрономії (куратор О.В.Харченко). Це навчання було насиченим і (сподіваємося!) продуктивним. 
      Окрім занять з основних розділів курсу фізики, значна увага була приділена астрономічній складовій, що ми могли зробити за підтримки наших колег з ХНУ ім. В.Н.Каразіна докторів фіз.-мат. наук В.А. Захожая, П.М. Федорова, В.Г. Шевченка, кандидатів фіз.-мат.наук Д.Г. Станкевича та І.Г. Слюсарева.
    
   Особливістю фізичної складової була насиченість самостійними практичними роботами (розв'язування задач з механіки, складання послідовності завдань та експериментальних задач з геометричної оптики  тощо).
    На усіх заняттях використовувалося нове обладнання кабінетів Академії (мультимедійні комплекси, документ-камера, цифрова
лабораторія з фізики).
   
   Робота на такому обладнанні є дуже важливою сьогодні, бо школи Харківщини продовжують отримувати подібне обладнання, і вчителям потрібно орієнтуватися в його можливостях.


     
   
   Робота в малих групах була і цікавою, і корисною, і, можна навіть сказати, комфортною.




   
    Учителі не лише створювали експериментальні завдання, але й захищали їх перед усією групою, використовуючи  фізичне обладнання і документ-камеру



   Під час занять тематичного спецкурсу увага була приділена особливостям використання інтерактивної дошки, ресурсам створення інтерактивних вправ та хмар тегів, роботі з диском Google. 

Колесник І.Л., Єфіменко І.В. Місячне (2018) та Сонячне (2017) затемнення







 А під час занять з цифрових ресурсів учителі працювали з програмою Stellarium, "створюючи" та спостерігаючи певні астрономічні події.

Заяць К.А., Говор К.В. Місячне (2018) затемнення

Віниченко О. Транзит Венери
    Деякі результати роботи по створенню інтерактивних завдань для учнів можна переглянути за  цим посиланням.

  


На завершення занять учителі долучилися до світу інноваційних технологій, під час чого вони брали участь у фізичному QR-квесті.

Переможці квесту











 
Срібні призери))




Бронзові призери











   На завершальний етап занять  завітав навіть Дід Мороз)), привітавши всіх з прийдешніми святами.

А ще можна переглянути передноворічні хмарки тегів, які зробили учителі! (Обов'язково торкніться курсором цих зображень - вони "живі"))


   Під час конференції з обміну досвідом з цікавими повідомленнями виступили О.В. Шевченко ( Харківська ЗОШ №5), В.Б. Діденко ( Харківська ЗОШ №138), Н.І.Сухініна (Чугуївська ЗОШ №1), О.М. Ткаченко (Харківська ЗОШ №126). Дякуємо вам!



Вітаємо вас, шановні колеги, з успішним закінченням навчання!
Сподіваємося, що отримані знання та навички вам знадобляться у вашій роботі.

Зичимо всього найкращого в новому році ! Успіхів і наснаги!
А ми чекаємо на ваші враження та пропозиції в цій анкеті.

Немає коментарів: