15.03.19

Насичене навчання вчителів фізики-математики: весна 2019


Моделювання фізичної задачі
     15 березня закінчили курсові заняття вчителі фізики-математики (куратор Т.В.Попова). Думаємо, колеги погодяться, що ці заняття були насиченими та практико-орієнтованими: ми розв'язували багато задач з різних розділів курсів математики та фізики, виконували практичні роботи (зокрема, із середовищами динамічної математики, віртуальними моделями фізики, інтерактивними вправами тощо)

"Живий ліхтар" із задачі
    Окремим напрямом виявилося моделювання фізичних явищ (наприклад, в оптиці), розв'язування цікавих задач з параметром, графічних задач кінематики та термодинаміки, а також задач електродинаміки, і, звісно, розв'язування математичних задач за допомогою середовища Desmos.
Робота з "хмарами"
         Сподіваємося, що корисними виявилися й заняття тематичного спецкурсу, присвяченого організації навчання засобами ІКТ. Під час цих занять учителі із інтересом створювали хмари тегів (деякі з цих робіт можна переглянути на нашому сайті "ІКТ - учителю".

    А ознайомлення з можливостями роботи із сучасним мультимедійним комплексом та цифровою фізичною лабораторією - це було справжнє поринання
в світ новітніх технологій!.

Цифровий комплекс- це цікаво

  

















 


    На підсумковій конференції всі були вражені  досвідом роботи П.А.Мухортової, вчителя Слобожанської гімназії №2 Зміївської районної  ради, зі створення та роботи з власним дистанційним курсом.!

    

Думаємо, що ви, шановні колеги, зможете використовувати набуті навички у свої роботі. До наступних професійних зустрічей в Академії!

2 коментарі:

Поліна сказав...

Я у захваті від почутого, побаченого. Непропустила жодної пари. Всі викладачі були на висоті, кожний показав свій професіоналізм. На кафедрі МПМО цифрове перезавантаження відбулось.
Як вам хмара тегів на нашому блозі? Я вважаю, що вона тут доречно розмістилась. Дякую Світлані Вікторівні Каплун. Саме вона нас навчила працювати у Google диску з мобільними додатками Socrative, Kahoot, Learningapps, QR Code Reader, Classtime... А яка умнічка Тетяна Василівна Попова познайомила з можловостями он-лайн калькулятора desmos, використання його при розв'язуванні рівнянь з параметрами, систем нерівностей та рівнянь... Петракова Марина Олександрівна показала, як просто розв'язуються складні задачі з фізики при підготовці доЗНО, Петренко Ірина Олександрівна поділилась досвідом використання цифрової лабораторії з фізики Енштейн, що є актуальним у наш час та способами розв'язування олімпіадних задач з фізики. Зоя Іванівна Кравченко підібрала до нас ключик, зацікавила нас формуванням математичної компетентності з прикладами власного досвіду роботи у школі.
Дякую всім викладачам! Тепер черга за нами, вдало застосувати набуті знання у школі.

Unknown сказав...

Збагачена інформаційно, заряджена емоційно!!! Безмежно вдячна всім викладачам за час, проведений з користю і задоволенням!!!!!!