10.06.19

Вітаємо із закінченням навчання!

     Минулого тижня закінчилися заняття курсів підвищення кваліфікації вчителів хімії та природознавства (короткотривалий курс).
    Незважаючи на те, що в групі вчителів хімії (куратор О.В.Харченко) навчалися вчителі різного віку і різних кваліфікаційних категорій, атмосфера в групі була доброзичливою і діловою. Насамперед, колеги обмінялися своїми професійними наробками; досвідчені вчителі познайомили молодь зі своїм досвідом роботи.     У процесі навчання використовувалися різні форми роботи: розв’язували задачі в групах і презентували їх за допомогою документ-камери; брали участь у хімічному квесті;працювали з дидактичними іграми тощо. Крім того, на одному із занять було показано можливості упровадження в навчальний процес експерименту, проведеного з допомогою цифрової лабораторії Einstein. Було продемонстровано зміну температури у процесі розчинення різних речовин, визначено електропровідність у розчинах натрій хлориду та оцтової кислоти, виміряно  pH у різних напоях та інших розчинах.
    Було продемонстровано можливості простих та доступних дослідів, які доречно використовувати як на уроках хімії так і під час навчання природознавства: тут були й "фараонові змії", і демонстрація барвників (можливо, не всі вони є харчовими!) тощо.     
    Традиційно, в останній день занять короткотривалого курсу "Природознавство" (куратор В.М. Дронова) проходила конференція з обміну досвідом. Педагоги продемонстрували свої уміння творчо підходити до реалізації навчальної програми і уміння викликати в школярів цікавість до навчання. Так, О. В. Андрущенко (Харківська ЗОШ №51) повідомила про цікаві ігрові підходи до проведення уроків природознавства, О. В. Платонова (Харківська гімназія №47) оприлюднила дієвий досвід використання гаджетів та соцмереж для популяризації екологічного навчання і виховання населення. Повідомлення О. В. Романової (Чугуївський НВК №6) було присвячене особливостям спілкування вчителя та учнів за допомогою спеціально створеного блогу "Екоманія", а також досвіду впровадження інклюзивної освіти. Усі запропоновані проблеми активно обговорювались педагогами.
    Сподіваємося, що ви знайшли тут однодумців, надихнулися новими ідеями!
    Зичимо вам, наші колеги, гарного літнього відпочинку та нових сил!

Немає коментарів: