27.10.19

Навчання вчителів фізики - 2019 (оновлено)

      24 жовтня завершилися заняття курсів підвищення кваліфікації учителів фізики, що проходили навчання за новою програмою.
  Розглянувши особливості навчання механіки, молекулярної фізики та термодинаміки, електродинаміки та оптики, вчителі багато уваги приділили й питанням навчального експерименту (у тому числі, з використанням цифрового вимірювального комплексу), використанню ІКТ, а також сучасним освітнім трендам.
  Через власну практику педагоги ознайомилися с інтерактивними вправами, застосовували елементи
змішаного навчання, а також брали участь у навчальному фізичному квесті, що було дуже цікаво та весело.
    Багато було групової роботи, що (сподіваємося!) стане вчителям у пригоді в організації такої діяльності зі своїми учнями, наприклад, при розв'язуванні експериментальних задач
  
     Заняття проходили в сучасних добре обладнаних аудиторіях з використанням мультимедійних проекторів, інтерактивних дошок та документ-камери, яку було зручно використовувати під час доповідей про результати групової роботи.

   
  











На підсумковій конференції цікавими та корисними були виступи досвідчених вчителів:
Н.Ф.Курносової (Харківська ЗОШ №124), яка розповіла про досвід підготовки команд до участі в турніріх юних винахідників та раціоналізаторів; Н.А.Шило (Харківська гімназія № 86), яка поділилася досвідом участі в конкурсі "Учитель року: Фізика". А І.Б. Ракитська (Куп'янська ЗОШ №6) своєю розповіддю про недискримінаційний підхід в освіті викликала особливо жваве обговорення.
 












 

    Сподіваємося, що курсові заняття надали вам, шановні колеги, професійного поштовху та показали нові напрями організації навчальної діяльності учнів!

А для удосконалення нами змісту та форм проведення занять просимо вас заповнити підсумкову анкету -  для нас це дуже важливо!


Доповнення:
Під час Всеукраїнського Інтернет-семінару було показано фрагмент нашого заняття (посилання є на сайті ХАНО)

Успіхів вам та нових звершень!



Немає коментарів: