30.04.20

Випуск учителів біології: дистанційні курси закінчилися!

Напередодні травневих свят закінчили роботу курси підвищення кваліфікації учителів біології (куратор В.М. Дронова).  Проходили вони у непростий для усіх нас час, а також і в не звичній і для викладачів, і для вчителів заочно-дистанційній формі.   Для проведення занять використовувався сайт дистанційної освіти Академії, де кожен слухач курсів мав самостійно зареєструватися та  опрацьовувати запропоновані викладачами Академії матеріали.
На сайті дистанційної освіти також можна було спілкуватись у форумі: і з викладачами, і слухачам між собою. Але практика показала, що наші вчителі, на жаль,  у форумі були малоактивними.
Під час Конференції з обміну досвідом учителі запрошувались до обговорення педагогічного досвіду, до дискусії. Активною виявилася Майченко Ольга Юріївна, учитель біології  ХЗОШ №120 (Основ’янський р-н), яка підготувала змістовне повідомлення про свій досвід використання ІКТ у навчанні  біології.
Наостанок можу процитувати повідомлення на форумі курсу: "Дистанційне навчання для мене є набагато комфортнішим і ось чому: 1. Я не нервую через відсутність нормального транспортного забезпечення, бо через відсутність автопокриття перевізники не мають бажання їхати до нас у село. 2. Як прикро, що такої форми навчання не пропонують на вибір, адже є різні життєві обставини. В будь-який час, коли мені зручно, я відкрию матеріали занять і опрацюю їх, адже я вдома...»
Таким чином, ми можемо сказати: нам це вдалося - курси за дистанційною формою відбулися! Отже, і ми, і наші вчителі спроможні працювати по-новому. То ж,  вперед, до освоєння нових підходів до навчання! 

Рис.:pixabay.com

Немає коментарів: