30.04.20

Дистанційний інтенсив учителів фізики та астрономії

 
     Вісім днів квітня відбувалося занурення вчителів фізики та астрономії у світ сучасної методики навчання предметів, роботи з новими ресурсами, активного зворотного зв'язку та віддаленого спілкування.
   Сподіваємося, що в цих не дуже легких для нас всіх умовах ви, шановні колеги, отримали нові для себе знання та уміння, а також сформували певне відношення до деяких вже реальних або майбутніх нововведень в організації навчання. Упевнені, що цей досвід дистанційного навчання на курсах підвищення кваліфікації надасть вам нового поштовху у вашій нелегкій, але цікавій роботі в сучасних умовах.

  Дякуємо шановним викладачам Харківського  національного університету  В.Г.Шевченку, Д.Г.Станкевичу, П.М.Федорову, І.Г.Слюсареву, С.І.Денищенко за надані презентаційні матеріали для підтримки астрономічного блоку навчальної програми.       Особлива подяка  -  харківським учителям М.О.Петраковій та І.О.Петренко за підготовлені цікаві навчальні відео з методики розв'язування фізичних та астрономічних задач
   І безумовно, наша подяка викладачам кафедри й Академії, а також методистам за презентації, які, ми сподіваємося, теж стануть вам у пригоді.
  Нагадуємо, що презентації, які було продемонстровано у відеоматеріалах С.В.Каплун розміщено га нашому сайт "ІКТ - учителю" . Сподіваємося, що ви зможете використати всі ці матеріали  для застосування Інтернет-ресурсів, у тому числі мобільних додатків та платформ для здійснення зворотного зв'язку. А можливо ще спробуєте використати деякі методичні прийоми, які побачили на наших заняттях.
   На нашій спільній онлайн-дошці ви поділилися досвідом
використання ІКТ в умовах дистанційного навчання. Можливо, хтось хоче її доповнити - додавайте до неї свої стікери!)

Цифрова підтримка навчання
 Ми намагалися створити атмосферу дійсно
дистанційного навчання  - зі зворотним зв'язком на форумі, з  відеолекціями та тестовими завданнями на різних ресурсах, консультаціями у відеорежимі та за допомогою інших видів зв'язку.
  А наша підсумкова конференція в Zoom була  короткою, але СУПЕРОВОЮ - дякуємо!!! Багато хто з учителів вже має практичний досвід організації дистанційної роботи з учнями, хоча це й вимагає додаткових сил, витрат часу, та ще й додаткового самостійного навчання. Виступи С.В. Гриненко та О.О.Туманцової поповнили копілку методів організації роботи з учнями. 
    Вдячні вам за увагу й чекаємо на ваші відгуки та пропозиції у підсумковій анкеті.

Куратор групи О.В. Харченко
Зав. кафедри С.В. Каплун

Немає коментарів: