19.03.21

Відбулися навчальні заняття вчителів фізики і математики Харківщини

   18 березня 2021 року закінчилися навчальні заняття групи вчителів курсів підвищення кваліфікації за освітньою програмою «Сучасні технології в умовах дистанційного та змішаного навчання фізики та математики» (куратор Тетяна Василівна Попова).

Зміст навчальних занять цих курсів був представлений у різних форматах – це і змістовні та насичені інформацією презентації, частина з яких (як, наприклад, у зав. кафедри С.В.Каплун) – з відеопоясненнями, і онлайн-лекції викладачів на  YouTube, а також онлайн-лекції на платформі  Zoom  (Є.П. Нелін, к.пед.наук, професор). Суттєвий внесок у підвищення фахового рівня учителів внесли доцент кафедри З.І. Кравченко, а також досвідчені учителі фізики М.О. Петракова та І.О. Петренко. 

Протягом усього періоду занять відбувалося спілкування в телефонному режимі та індивідуальні консультації чeрез e-mail з куратором групи Т.В. Поповою,  а також викладачами на форумі курсу.

Учителі опановували не лише нові методичні підходи до навчання предметів, а також знайомилися із

сучасними можливостями цифрових ресурсів, зокрема й мобільних додатків з фізики та математики, онлайн-дошок, ресурсів для тестування та оцінювання, систем динамічної математики тощо.

Підсумкова конференція з обміну досвідом  відбувалася з допомогою Google Мeet. Питання, які обговорювались під час цієї конференції, свідчать, що напрями  професійної практики вчителів фізики та математики  є різносторонніми, а саме:

Ольга Іванівна Фадеєва, вчитель фізики та математики Зміївського ліцею №1, показала можливості застосування віртуальних фізичних лабораторій, а також відеозаписів лабораторних експериментів під час дистанційного навчання;

Ірина Іванівна Гресь, вчитель фізики та інформатики Удянського ліцею, розповіла про деякі можливості використання персонального сайту під час навчання учнів у дистанційному форматі;

Валерія Володимирівна Бубликова, вчитель математики Харківської ЗОШ № 91, поділилась досвідом використання прикладного програмного забезпечення  в процесі  формування нових понять.

Учителі Ю.О. Макашутіна, В.В. Ковальов, О.В. Мірошніченко, Ю.М. Боєв, В.О. Сорокін піднімали ряд дуже важливих питань навчання дітей в умовах, що склалися в останні часи: це і доброчесність під час навчання, і психологічні аспекти виховання, і особливості технічного забезпечення навчального процесу тощо.  

Відповідальне ставлення  та плідна робота слухачів курсів свідчить про великий потенціал учителів фізики та математики Харківщини.

Ми зичимо вам всім подальших успіхів, педагогічного натхнення, здійснення планів! Сподіваємося на те, що у своїй практиці ви зможете застосувати те, з чим познайомилися під час навчальних занять! Приєднуйтесь до читачів нашого блогу, а також до нашої сторінки на Facebook для подальшого професійного спілкування!

Немає коментарів: