05.04.21

Учителі продовжують підвищувати свій фаховий рівень

 

     30 березня 2021 року закінчилися заняття вчителів математики на курсах підвищення кваліфікації за освітньою програмою «Сучасні технології в умовах дистанційного та змішаного навчання математики» (куратор З.І.Кравченко).
    Учителі опановували зміст навчальних занять в дистанційному форматі, в тому числі за допомогою онлайн-лекції викладачів кафедри на YouTube та Zoom-занять професора Є.П.Неліна.

Учителі математики завжди відкриті до опановування нових знань, тому з радістю і систематично «відвідували» заняття, активно спілкувалися на форумі курсів. Комунікації також відбувалися в телефонному режимі та через e-mail.

Надзвичайно цікаво і змістовно пройшла конференція з обміну досвідом по закінченню курсів. Кофман Є.І. (вчитель-методист ХЗОШ №122 московського району), Скрипник Н.К. (вчитель-методист Солоніцевського ліцею №3) поділилися своїми думками стосовно сьогоднішнього стану математичного освіти України. Велике зацікавлення вчителів визвали виступи Хавроні Є.В. (вчитель вищої кваліфікаційної категорії Лиманської ЗОШ І-ІІІ ст.) з приводу застосування методу кластера як стратегії розвитку системного мислення в освітньому процесі з математики та Шурухіної О.П. (вчитель-методист Харківської гімназії №14) щодо використання додатку Pear Deck під час онлайн занять, коли можна спілкуватися з учнями, працюючи з

презентацією.  А вчитель математики та інформатики Самотой Є.В. (Харківська гімназія №12) провів майстер-клас з приводу використання табличних даних під час побудови графіків функцій, зокрема розв’язування завдань  з параметрами.

    Усміхнені обличчя вчителів під час конференції свідчили про позитивні емоції  на цих курсах підвищення кваліфікації учителів математики.

   Цього ж дня закінчилися навчальні заняття курсів підвищення кваліфікації учителів біології та екології (куратор В.М.Дронова). Усі члени групи добре впоралися з виконанням завдань вхідного діагностування та підсумкової роботи. Під час навчання слухачі курсів активно спілкувалися у форумі, обговорюючи актуальні питання організації освітньої діяльності учнів.

    В останній день занять на курсах традиційно проводиться конференція з обміну досвідом. Вона проходила з використанням ресурсу Google Meet. Шкода, що не всі педагоги встигли виступити на конференції, але ті, хто виступив, продемонстрували творчі підходи до роботи з учнями на уроках біології та екології. Як добре, що наші вчителі такі відповідальні і наполегливі у своїй роботі!

     Дякуємо вам, шановні колеги, за активну роботу на курсах і просимо висловити свої враження та пропозиції в підсумковій анкеті. Нам дуже важлива ваша думка!

   Успіхів вам і здоров'я! До нових зустрічей!



Немає коментарів: