12.04.21

Учителі математики вчаться на "відмінно"


       9.04.2021 завершили навчання вчителі математики та інформатики за освітньою програмою з теми «Сучасні технології в умовах дистанційного та змішаного навчання математики та інформатики» (куратор: З.І. Кравченко). Протягом усього навчального періоду вчителі мали можливість ознайомитися із актуальними методичними аспектами викладання математики та інформатики. До проведення занять були залучені не тільки викладачі Академії, а й професорський склад ХНПУ ім. Г.С. Сковороди: Н.В. Оліфіренко (доктор пед. наук, професор), Є.П. Нелін (канд. пед. наук, професор).

На заняттях значна увага була приділена STEM- освіті, технологіям опрацювання об’єктів мультимедіа, математичного моделювання, ролі якісних задач в навчанні тощо. Комунікації здійснювались за допомогою форуму курсів, ViberСлід зазначити, що всі слухачі були доволі активні, швидко реагували на всі питання під час онлайн- лекцій.

А під час конференції з обміну досвідом, проведеної на Google Meet, настільки були  цікаві і жваві всі виступи, що ледь вистачило часу! Особливо слухачам сподобався виступ І.В. Галицької (заступник директора з навчальної роботи Золочівського ліцею №1), яка щиро та завзято розповіла про особливості організації освітнього процесу в дистанційному форматі (всі вчителі володіють технологією проведення уроків на платформі Zoom, за рахунок закладу всі вчителі забезпечені технікою для дистанційного навчання).

На конференції також виступила С.В. Григоренко (вчитель математики вищої кваліфікаційної категорії ХЗОШ №118), яка розповіла про використання інтелект-карт в навчанні. 

А як же в сучасних умовах організувати освітній процес без використання Google Форм.? Наробками з цього питання поділилася Н.І. Касьян (вчитель математики вищої кваліфікаційної категорії Олександріївського ліцею Золочевської селищної ради). Про можливості табличного процесора Excel для розв’язування задач з математики та візуалізації розповіла О.В. Гутник (вчитель-методист Балаклійського ліцею). Завершилася конференція виступом Т.П. Гальчинської (вчитель математики вищої кваліфікаційної категорії ХЗОШ №118).

В групі домовилися, що будемо спілкуватися постійно. До нових зустрічей, наші дорогі колеги. Будьте здорові й натхненні! Ми завжди вам раді!

Залиште, будь ласка, свої враження та пропозиції в підсумковій анкеті!

 

Немає коментарів: