22.10.18

Навчання та професійне спілкування вчителів фізики: деякі підсумки


19 жовтня завершилися навчання на курсах підвищення кваліфікації та тематичному спецкурсі в групі учителів фізики.

Особливістю цих курсів було оновлення форми та змісту занять, а також участь в них не лише провідних викладачів кафедри та Академії, а й запрошених фахівців високого рівня.


 Викладач  І.О.Петренко продемонструвала можливості використання у навчальному процесі цифрового вимірювального комплексу, а також поділилася  корисними підходами до підготовки учнів до олімпіад.

 А вчителі змогли самі долучитися до деяких дослідів (зокрема, до візуалізації звуку):




     Викладач М.О. Петракова присвятила свої заняття розгляду важливих задач електродинаміки, а також поділилася  цікавим досвідом організації навчання фізики.
    
     На заняттях С.В. Каплун основний акцент було зроблено на задачному підході при вивченні механіки, оптики, термодинаміки, а також ІКТ-підтримці навчання та спілкування вчителя та учнів. Сподіваємося, що ви спробуєте це знадобиться вам на уроках. Й  цифрові інструменти формувального оцінювання також!


   Курсові заняття були насичені обговоренням актуальних питань сучасного реформування школи (З.І.Кравченко), інформаційним матеріалом з екологічних питань (В.М. Дронова) та підтримкою організації національно-патріотичного виховання школярів (О.В. Харченко)
    
    На заняттях спецкурсу за допомогою Т.В. Попової вчителі ознайомилися з деякими можливостями інтерактивної дошки, і тоді їм буде легше працювати на таких пристроях у своїх школах "(сподіваємося на оновлення кабінетів!!!.

    З деякими практичними роботами (інтерактивними вправами), власноруч виконаними слухачами спецкурсу  можна ознайомитися на сторінці нашого сайту "ІКТ - учителю".

 Підсумковий етап навчального циклу - конференція з обміну досвідом, під час якої досвідчені колеги розповіли 
  • про досвід  роботи з учнями при виконання робіт МАН (учитель Кочетоцької ЗОШ Чугуївського району Л.С. Єрмакова);
  • про організацію експериментальної роботи учнів (та батьків) - І.М. Кузьменко (учитель Сидоренківської ЗОШ Валківського;
  • про навчальний простір сучасного вчителя та змістовні позакласні заходи для  школярів (О.А. Ридванська, учитель Слобожанського ліцею №1, Зміївського району)



   Окремо були відзначені й наймолодші учасники, які вперше навчалися на курсах - хай вам щастить у подальшій роботі в школі! Ми покладаємо на вас великі надії!

   А завдяки старості групи, учителю ХСШ №3 І.В. Скупінській ми з вами ще маємо фоторепортаж з церемонії вручення Свідотцтв про підвищення кваліфікації!
Дікуємо вам за увагу! 
І до нових зустрічей! 


Немає коментарів: