09.11.18

Астрономія: погляд на небо та в очі нашим учням!..

     На першому тижні листопада відбулися заняття додаткового короткотривалого курсу за напрямом "Астрономія" (куратор групи - викладач кафедри Т.В. Попова).  Учителів чекали цікаві лекції провідних фахівців кафедри астрономії та космічної інформатики ХНУ імені В.Н. Каразіна професора, д.фіз-мат.н. В.А. Захожая, професора, д.фіз-мат.н. П.М.Федорова, доцента, к фіз.-мат.н. Д.Г.Станкевича, ст.викладача, к.фіз.-мат.н. І.Г.Слюсарева, а також О.І. Міхальченко.  Частина занять проходила на території НДІ астрономії ХНУ (обсерваторії), що було теж важливо й корисно.
             Практичні заняття з методики навчання астрономії провела вчитель фізики та астрономії школи-інтернату "Обдарованість" І.О.Петренко. 

   Заняття з комп'ютерної підтримки навчання астрономії за допомогою програм-планетаріїв (наприклад, Stellarium), а також цікавих мобільних додатків було проведено зав.кафедри С.В. Каплун.

       На підсумковій конференції вчителі були в захваті від виступів своїх колег -  І.О.Осетинського (ХЗОШ №71), С.В.Швачунова (ЗОШ №7 м. Лозова), А.Г.Касьяна (Красноградська гімназія "Гранд"). 
Їхній досвід продемонстрував нові можливості сьогодення, які можуть
активізувати наших учнів в процесі навчання астрономії та не лише. Нам було дуже цікаво!


     Чистого зоряного неба вам, шановні колеги! Думаємо, вам буде що додатково розповісти своїм учням і про зорі, і про телескоп, і про цікаві астрономічні сайти та мобільні додатки тощо.
    Сподіваємося, ви поділитеся з нами  своїм враженнями від цих курсів в анкеті "Підсумки курсів: Враження...." Для нас це дуже важливо!

P.s. До речі, на SocrativeStudent зараз - короткий демонстраційний тест з астрономії! (Room Name -  SVK2016)



Немає коментарів: